Kleindochter schrijft boek over verzetsman Jan de Rapper

Op 9 november om 14.30 uur presenteert Yvonne de Rapper in de bibliotheek van Sneek het boek dat zij schreef over haar grootvader: ‘Jan de Rapper. Verzetsman in Sneek.’ Het boek vertelt het verhaal van een markante Sneker en tevens één van de minder bekende verzetshelden van de Tweede Wereldoorlog.

Door zijn principes en contacten met Willem Santema en de groep Lever raakt deze bescheiden man betrokken bij het verzet.

Na de oorlog praat hij nooit over zijn rol in het verzet, ook niet tegen zijn kinderen en kleinkinderen. Dertig jaar na zijn dood in 1987 komt een doos met spullen uit de oorlog tevoorschijn die Jan de Rapper altijd heeft bewaard. Voor zijn kleindochter Yvonne is dat het startpunt van een zoektocht naar het levensverhaal van haar opa.

Op 9 november wordt het resultaat gepresenteerd tijdens een boekpresentatie die door stichting FryX wordt georganiseerd. Naast de schrijfster werken aan de presentatie mee de dichters Hillie van Brug, Marten de Rapper en Marten Visser. Muziek is er van de Friese troubadour Adri de Boer. De presentatie is in handen van Amieke de Rapper.

Geef een antwoord