Boekpresentatie ‘Jan de Rapper, verzetsman in Sneek’

Boek Jan de Rapper, Verzetsman in SneekOp 9 november organiseert FryX de presentatie van het boek ‘Jan de Rapper. Verzetsman in Sneek’, geschreven door zijn kleindochter Yvonne de Rapper. Het is het resultaat van de vondst van zijn nalatenschap in 2018. Meer dan vijfenzeventig jaar na het einde van de Tweede Wereldoorlog en dertig jaar na zijn dood heeft zijn kleindochter zijn levensverhaal gereconstrueerd. Het boek vertelt het verhaal van Jan, een markante Sneker en tevens één van de minder bekende verzetshelden van de Tweede Wereldoorlog. Door zijn principes en contacten met Willem Santema en de groep Lever raakt deze bescheiden man verweven met de geschiedenis van de stad in de Tweede Wereldoorlog. Na de bevrijding zwijgt hij hier de rest van zijn leven over, maar tegelijkertijd koesteren en bewaren hij en zijn vrouw  tot hun dood de belangrijkste herinneringen. Als vele jaren later ook zijn oudste zoon sterft, komt Jans tot dan toe verborgen nalatenschap opnieuw in beeld. Welk verhaal schuilt er achter deze spullen? Meer dan dertig jaar na zijn dood ontvouwt zijn levensverhaal zich.

De presentatie wordt omlijst met gedichten door ‘oomzegger’ Marten de Rapper, Hillie van Brug en Marten Visser.

Geplaatst in Nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *